UKRAINE Слава Україні! Героям Слава!
Безкоштовна доставка товарів Gerbor / BRW по всій Україні

Як правильно вибрати кухонний стіл

02.11.13

Обідній стіл - невід'ємний атрибут меблевого інтер'єру кухні, їдальні або вітальні. Будучи точкою збору всіх членів сім'ї за смачною трапезою і приємними розмовами, такий виріб має бути надійним, комфортним і мати гармонійний вигляд. При виборі кухонного столу, який би відповідав всім представленим вимогам, потрібно звернути увагу на його відповідність загальному дизайну приміщення і функціональність.

Кухонні столи недорого

Види кухонних столів

Сучасні виробники меблів пропонують неймовірну кількість різноманітних моделей столів для їдальні, кухні та вітальні. Всі вони відрізняються один від одного за формою, матеріалом виготовлення і конструкцією.

Форма

Залежно від форми стільниці, розрізняють круглі, квадратні, прямокутні та овальні кухонні столи. Зустрічаються також моделі з криволінійною формою поверхні виробу. Овальні та круглі варіанти обідніх столів привабливі тим, що більш м'яко візуально вписуються в інтер'єр, завдяки відсутності гострих кутів безпечні, а також дозволяють більш тісно розміститися за ними великій кількості людей.

Матеріал

Стіл для кухні може бути виконаний як з натурального дерева, так і з ДСП, металу, скла або пластику. Кожен з матеріалів має свої переваги і недоліки.

Дерев'яний обідній стіл виглядає неймовірно гармонійно і естетично, при цьому його мінусом є велика вага.

Кухонний стіл з ДСП, маючи більшу легкість в порівнянні з дерев'яним, не поступається йому в красивому зовнішньому вигляді. Однак, варто врахувати, що такий виріб чутливий до гарячих предметів і потребує спеціального покриття (серветки, гобеленові скатертини). Недотримання цих запобіжних заходів призведе до швидкого погіршення зовнішнього вигляду поверхні стільниці.

Скляні обідні столи, незважаючи на вдавану крихкість, мають безліч переваг. По-перше, виріб зі скла дуже невибагливий у догляді - досить просто протерти його вологою ганчіркою. По-друге, скляний стіл дуже гарно виглядає в інтер'єрі - візуально збільшуючи простір, він має легкий вигляд. Якщо такий стіл розміщується на кухні, маєте ще один бонус - на відміну від дерев'яних аналогів, він не вбирає запахи. Ще один плюс такого столу - він відрізняється надійністю, оскільки сучасні матеріали для виготовлення подібних виробів характеризуються високою міцністю. Звичайно, скляний стіл для кухні коштує недешево, але він цілком вартує своїх грошей.

Пластикові столи для кухні найлегші і найдешевші. Такі зручні та практичні вироби часто використовують для заміських будиночків. Основним недоліком пластикового столу є його ламкість.

Конструкція

Обідні столи можуть мати як просту конструкцію, так і вельми популярну розкладну. Столи-трансформери (розкладні, розсувні, відкидні і т.п.) дозволяють збільшити площу поверхні столу, коли це необхідно. Ідеальний варіант для компактного приміщення, коли в основному столик займає небагато місця, а при необхідності перетворюється на просторий стіл для великої кількості гостей.

Цікавий варіант для невеликої сім'ї - розкладний журнальний столик. Цей компактний виріб може розсуватися по висоті і збільшуватися в ширину, що дозволяє використовувати його у вітальні як повноцінний обідній стіл.

Кухонні столи також часто доповнюють шухлядами і додатковими полицями, що покращує функціональність виробів.

Як купити недорогий кухонний стіл

Якщо з фінансових причин Ви не можете дозволити собі дорогий дерев'яний кухонний стіл, існує безліч варіантів, як обзавестися надійним столом за невеликі гроші.

Серед найдешевших столів для кухні - вироби з ламінату і ДСП. Маючи гарний зовнішній вигляд, вони досить легкі і при цьому надійні. Зверніть увагу, що використання таких виробів на кухні передбачає захист їхніх поверхонь від гарячих предметів за допомогою спеціальних серветок і скатертин.

Ви також можете купити пластиковий кухонний стіл. Моделі з пластику дешеві і практичні. При виборі такого виробу перевірте, чи не згинаються  його ніжки під великим навантаженням.

Кухонні столи від компанії RedLight

У меблевому інтернет-магазині RedLight на Вас чекає безліч різноманітних моделей столів та стільців з дерева, ДСП, ламінату, скла та пластику, що дозволяє купити кухонний стіл потрібних розмірів, типу та стилістичного виконання. Якщо Ви не знайдете серед представлених варіантів стіл своєї мрії, наші досвідчені майстри із задоволенням зроблять його для Вас на замовлення. Всі замовлені товари доставляємо як по Києву, так і в будь-яку точку України. Вдалих Вам покупок!

За матеріалами: RedLight

Поділитися: