UKRAINE Слава Україні! Героям Слава!
Безкоштовна доставка товарів Gerbor / BRW по всій Україні

Допомагаємо вибрати дитячі ліжка!

28.09.13

Якими бувають дитячі ліжка?

З появою дитини молоді батьки зіштовхуються з доволі складним завданням: як вибрати і де купити дитяче ліжечко, яке някнайкраще підійде для дитини? Асортимент ліжок для дітей досить широкий, тому при їх виборі варто враховувати кілька важливих моментів. У цій статті RedLight допоможе Вам розібратися з основними видами ліжок для найменших і критеріями їх вибору.

Ліжечка-колиски

Психологи стверджують, що новонародженому маляті після тісного маминого животика набагато комфортніше в маленькому ліжечку. Тому існують колиски - невеликі вироби, які легко переносити з місця на місце і в яких малюкові затишно і спокійно. Використовують таке ліжечко приблизно до 6 місяців - до того часу, коли малюк починає самостійно вставати на ніжки і використання ліжечкаколиски стає небезпечним.

Дитячі ліжка ціна

Дерев'яні дитячі ліжечка

Мабуть, найпоширенішим видом дитячих ліжок є традиційне дерев'яне дитяче ліжко - завдяки двом положенням дна його зручно використовувати і для новонародженої крихітки, і для дитини аж до 3-х років. Такі моделі ліжечок найчастіше виготовляються з відкидною бічною панеллю - дуже зручна опція для мами і дитини, щоб з'єднати дорослеу й дитяче ліжка під час сну.

Дитячі ліжка недорого

Ліжка-гойдалки

Для заколисування найменших дерев'яні дитячі ліжка оснащують маятниковим механізмом (при нерухомих ніжках ліжка) або полозами. Ліжка з маятниковими механізмами дозволяють заколисувати малюка в будь-яких напрямках, проте вони не трансформуються і коли дитина підросте, таке ліжко доведеться міняти. Дитячі ліжка з полозами дозволяють заколисувати малюка в поперечному напрямку, при необхідності полози можна легко поміняти на коліщатка.

Дитячі ліжка Львів

Ліжка-манежі

Ліжка-манежі - відмінний варіант для дачі або виїзду на природу. У складеному стані ліжечко досить компактне і має невелику вагу. Однак для постійного використання ліжечко-манеж небажане - мамі незручно буде нагинатися за малюком занадто низько (відсутня можливість підняття дна ліжечка вище), а відсутність жорстких прутів не дозволить малюкові навчитися самостійно підніматися.

Купити дитячі ліжка

Дитячі ліжка-трансформери

Дитяче ліжко-трансформер - довгограючий варіант, оскільки таке ліжко можна використовувати для дитини від її народження і до досягнення нею 16 років. Спочатку ліжечко-трансформер виглядає як звичайне дерев'яне ліжко з висувними шухлядами внизу і збоку, а коли дитина підростає - перетворюється в зручний підлітковий диван. Безумовними перевагами такої моделі дитячого ліжка є її економічність, довговічність і практичність.

Дитячі ліжка Україна

Як вибрати дитяче ліжко?

Найчастіше батьки вибирають для дитини дерев'яне ліжко. У цьому випадку важливо переконатися в якості обробки поверхні - чи немає там нерівностей, чи всі поверхні гладкі? В іншому випадку велика ймовірність того, що дитина засадить собі скалку або подряпає обличчя. Якщо вибір ліг на пластиковий виріб, потрібно переконатися у твердості й міцності пластику. Краще вибирати дитячі ліжечка з товстого пластику. У будь-якому випадку поцікавтеся гігієнічними сертифікатами на той виріб, який претендує на роль ліжечка для Вашої дитини.

Покриття

Для меблевих виробів для дітей, в тому числі і для ліжок, застосовується спеціальний лак на водній основі. Поцікавтеся у меблевого консультанта про належне покриття поверхні ліжка.

Безпека

При виборі дитячого ліжка ретельно огляньте акуратність і надійність кріплень: всі болти і гайки повинні бути міцно закручені і заховані, між кріпленнями і корпусом ліжка не повинно бути щілин - потрібно виключити ймовірність застрявання маленьких тендітних дитячих пальчиків між частинами ліжка. Найкраще, якщо дизайн ліжечка буде максимально лаконічним та ергономічним, без випираючих граней. Всілякі набалдашники, а також різьблені елементи досить небезпечні, тому краще вибрати максимально просте ліжечко для малюка.

Запах

Деякі меблеві вироби, особливо виготовлені з ненатуральних матеріалів, мають досить різкий запах - це може викликати алергічну реакцію у малюка. У цьому випадку нове ліжечко необхідно провітрити протягом деякого часу (до двох тижнів) до повного зникнення запаху.

Додаткові аксесуари

Деякі ліжечка комплектуються додатковими аксесуарами, які грають важливу роль для забезпечення максимального комфорту і безпеки дитини. Наприклад, силіконові накладки будуть вельми доречними в період прорізування зубів дитини, а м'який захист по всьому периметру ліжечка вбереже від ударів дитинку, що ще невпевнено стоїть на ніжках. Опціональні пеленальні столики - також великий плюс для ліжечка. Деякі дитячі ліжка мають висувні ящики, в які дуже зручно складати постільну білизну, одяг та іграшки малюка.

Кращі ліжка для дітей від компанії RedLight

Меблевий інтернет-магазин RedLight пропонує Вам замовити дитячі ліжка, переглянувши представлені в каталозі моделі і вибравши найкращий для себе варіант. Всі потрібні питання щодо ліжечок можна задати в онлайн-режимі на сайті, або ж відвідати меблевий магазин RedLight в Києві. Досвідчені меблеві професіонали з радістю допоможуть Вам з вибором відмінною ліжечка для Вашого малюка.

Джерело: RedLight

Вам також може бути цікавою стаття про те, як правильно вибрати крісло.

Поділитися: