UKRAINE Слава Україні! Героям Слава!
Безкоштовна доставка товарів Gerbor / BRW по всій Україні

Догляд за плетеними меблями: корисні поради

20.06.14

Продовжуючи тему садових меблів, пропонуємо поговорити про такий популярний їхній вид, як плетені меблі.

Плетені вироби з лози, очерету, натурального або штучного ротанга є безсумнівними фаворитами в літній час. Ми з задоволенням обставляємо дачні веранди і тераси такими затишними столиками, кріслами і канапками, створюючи гармонійну атмосферу наших улюблених місць для відпочинку.

Догляд за плетеними меблями

Щоб плетені меблі прослужили довго, доглядати за ними потрібно з урахуванням декількох основних правил. У цій статті ми поділимося простими і дієвими методами по догляду за плетеними меблями.

Особливості плетених меблів

Будь-які плетені меблі мають два слабкі місця: кріплення і щільність плетіння. Яким би якісним не був матеріал виготовлення плетеного крісла або дивана, якщо кріплення виконані недобросовісно, такі меблі прослужать недовго. Те ж стосується і надійності плетіння - нещільна структура з'єднання елементів плетіння призводить до досить швидкого його провисання і деформації меблів.

Догляд за плетеними меблями залежно від матеріалу

Догляд за плетеними меблями має деякі відмінності в залежності від того, з якого саме матеріалу виготовлено той чи інший предмет меблів. Загальним же для будь-яких плетених меблів є поради по догляду за лаковим покриттям: не варто розміщувати вироби близько до відкритого вогню, потрібно уникати механічних пошкоджень і не допускати потрапляння на поверхню плетених меблів агресивних речовин.

Меблі з вербової лози

Крісло або стіл з вербової лози добре відмиваються за допомогою теплої води з додаванням мила або миючого засобу. Використовуйте при цьому щітку середнього ступеня жорсткості. Якщо плетений виріб трохи деформувався, йому можна повернути колишню форму. Для цього намочіть лозу в потрібному місці і підправте.

Догляд за меблями з вербової лози

Меблі з ротангу

Щоб ротангові меблі прослужили якомога довше, варто дотримуватися нескладних правил по догляду за ними. По-перше, не ставте такі меблі під прямі сонячні промені - від такого впливу їхній колір зміниться. По-друге, обережніше з водою: стійкий до високої вологості, ротанг, проте, здатний дуже постраждати від прямого потрапляння проливного дощу на його поверхню.

Догляд за меблями з ротанга

Догляд за меблями з ротанга повинен бути регулярним. Для видалення пилу ротангові меблі можна пилососити або обробляти вологою ганчіркою. Для видалення плям підійде слабкий водний розчин миючого засобу.

Після вологої обробки плетених меблів з ротанга користуватися ними не слід до повного висихання. В іншому випадку можлива небажана деформація.

Меблі зі штучного ротанга

Такі меблі невибагливі - їх достатньо протирати періодично м'якою вологою ганчіркою або губкою. На відміну від натурального ротанга, штучний аналог не вигоряє на сонці і не піддається гниттю.

Догляд за меблями зі штучного ротанга

Меблі з очерету

Очеретяні меблі періодично чистять за допомогою пилососа з вузькими насадками. Для легкого очищення можна протирати такі меблі ганчіркою, змоченою в солоній воді. При сильних забрудненнях можна обробити поверхню виробу слабким водним розчином миючого засобу, після чого ретельно протерти сухим рушником.

Догляд за меблями з тростини

Меблі з бамбука

Такі меблі вимагають вельми ніжного догляду. Їх не можна мити, тому при виникненні забруднень допускається обробка поверхні вологою губкою з подальшим витиранням сухою ганчіркою. Для довговічної служби меблі з бамбука покривають шаром спеціального лаку.

Догляд за меблями з бамбука

За матеріалами: RedLight.

Поділитися: